Linguine to specjalność okolic Ligurii, jest często podawany z sosami na bazie świeżych pomidorów, warzyw, odrobiną ziół i pikantnymi przyprawami. Linguine wyśmienicie smakuje również podane z czosnkową oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, pieprzem i anchois. Ponadto jest bardzo smaczne ze skorupiakami i innymi owocami morza, "zielonym" sosem śmietanowym, mascarpone, serem i szczyptą przypraw, takich jak szafran, chrzan, curry i imbir. Przez matrycę z brązu przepływa świeże ciasto, które ma przyjąć pożądany przez nas kształt. Poprzez zastosowanie szczególnego przyrządu - matrycy z brązu - makaron uzyskuje wyjątkową strukturę, dzięki czemu lepiej utrzymuje sosy i inne dodatki.
Linguine z matrycy z brązu n°14 Divella
Kod produktu | IT20251 |
Producent | Divella |
Waga | 500g |
Jednostka sprzedaży | szt. |
Sztuk w kartonie | 24 |
Rodzaj produktu | suche |