Rodzina makaronów fusilli charakteryzuje się krótkim, prostym krojem, spiralnym kształtem. W czasach starożytnych był produkowany ręcznie zgodnie z tradycyjną metodą przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Sztuka polega na skręceniu makaronu szybkim, zdecydowanym gestem za pomocą pary doświadczonych rąk. W ten właśnie sposób ukształtowała się historia jednego z najpopularniejszych makaronów, zwanych również świderkami. Są one szczególnie smaczne w towarzystwie sosu neapolitańskiego.Przez matrycę z brązu przepływa świeże ciasto, które ma przyjąć pożądany przez nas kształt. Poprzez zastosowanie szczególnego przyrządu - matrycy z brązu - makaron uzyskuje wyjątkową strukturę, dzięki czemu lepiej utrzymuje sosy i inne dodatki.
Fusilloni z matrycy z brązu n°40 La Molisana
Kod produktu | MLS11 |
Producent | La Molisana |
Waga | 500g |
Jednostka sprzedaży | szt. |
Sztuk w kartonie | 12 |
Rodzaj produktu | suche |