Oliwki charakteryzuja sie ostrym, pikantnym smakiem. Maja one szerokie zastosowanie w kuchni wielu krajow europejskich, ponadto podawane sa jako przekaska do aperitifow lub koktajli oraz jako smakowity dodatek do roznych dan z mies, makaronu i ryzu. Oliwki przeznaczone do bezposredniego spozycia zrywa sie z drzewa jeszcze niedojrzale (sa gorzkie), a nastepnie poddaje rozmaitym procesom, np. lugowania, fermentacji i utlenianiu. Podczas tych procesow oliwki nabieraja odpowiedniej barwy oraz robia sie bardziej lagodne w smaku. Oliwki mozna konserwowac uzywajac specjalnej solanki, oliwy, ziol i roznych substancji aromatycznych.
Oliwki zielone krojone Mamma Tina
Kod produktu | MT249 |
Producent | Mamma Tina |
Waga | 4350g |
Jednostka sprzedaży | szt. |
Sztuk w kartonie | 3 |
Rodzaj produktu | suche |