Włoski producent najbardziej znanych sera na świecie jakimi są Ricotta i Mozzarella.
Filozofia firmy opiera się na ciągłym poszukiwaniu doskonałości, a jej misją jest połączenie najbardziej autentycznej tradycji rzemieślniczej z najnowocześniejszymi technologiami produkcji. W ten sposób gwarantowana jest wysoka jakość produktów oraz najwyższe standardy zdrowotne i higieniczne.
Wszystkie produkty marki Valcolatte wytwarzane są wyłącznie z włoskiego mleka, z którego codziennie otrzymuje się świeży twaróg.
Jakość, niezawodność i staranne zarządzanie procesami produkcyjnymi daje Valcolatte szereg certyfikatów, jednych z najważniejszych w branży mleczarskiej. Firma posiada następujące certyfikaty: ICEA, BRC Food, IFS Food, ISO 22.000:2005
- Nazwa firmy: Valcolatte S.p.A.
- Adres siedziby: Loc. Valconasso di Pontenure, Via Firenze 16, 29010 (Piacenza), Włochy
- Adres strony www: https://www.valcolatte.it