Sambuca to włoski, słodki likier, którego bazą jest źródlana woda, cukier oraz esencja anyżu gwiaździstego. Oryginalna receptura zawiera także destylat z czarnego bzu, od którego pochodzi nazwa trunku. To aksamitny likier o lekko oleistej konsystencji, intensywnym i zarazem delikatnym smaku oraz przezroczystym kolorze. Pierwsza sambuca została wyprodukowana pod koniec XIX wieku w Civitavecchia przez Luigiego Manzi. Do dzisiaj jest znaczącym trunkiem w kraju, który słynie z wielu pysznych alkoholi. Można podawać ją osobno, jako dodatek do kawy lub składnik koktajlu. Uzupełniona o dwa ziarna kawy, poprawi jej smak i stanie się bardziej urozmaicona. Doskonała do flambirowania.
SAMBUCA BIANCA 40% 700ML
% Alkoholu | 40% |
Kod produktu | ANT28 |
Pojemność | 700ml |
Jednostka sprzedaży | szt. |
Sztuk w kartonie | 6 |
Producent | Zanin |
Region | Veneto |
Pojemność | 700ML |
Kod | ANT28 |